Laktózmentes termékek

P1

Laktózmentes termékek:

A laktózérzékenység a hazai lakosság kb. 1/3-át érintő táplálék­intolerancia, mely a laktázenzim aktivitásának csökkenésével vagy teljes hiányával jár. A tejcukor-érzékenységnek kü­lönböző szintjei vannak, tehát az egyéni tűrőképesség fi­gye­lembevételével kell kialakítani a diétát.

P2

Akkor „laktózmentes” egy termék, ha tejcukortartalma nem haladja meg a 0,1 g/100 grammot. A „csökkentett laktóztartalmú” kifejezés pedig abban az esetben használható, ha az adott élelmiszer laktóztartalma nem ha­ladja meg a 0,2 g/100 gramm mennyiséget.

Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a laktózmentes termékekben is van szénhidrát – ugyanis a laktózt glükózra és galaktózra bontják, melynek köszönhetően ezek a termékek általában édesebb ízűek.

Sajátmárkás termékeink

P3