Tóth Gábor
Tóth Gábor

Élelmiszeripari fejlesztőmérnök

Tóth Gábor okleveles élelmiszer-ipari minőségszabályozó mérnök vagyok, termékfejlesztő, tanácsadó. Élelmiszer- és táplálkozás-tudománnyal foglalkozom, országszerte szakmai képzéseket és előadásokat tartok különböző táplálkozási, élelmiszer-ipari témákról, hangsúlyt helyezve a prevencióra, az egyéni szokásokra, személyes felelősségünkre, tudományos-ismeretterjesztő jelleggel, feltárva az ok-okozati összefüggéseket.

Hazánkban egyre nagyobb igény mutatkozik az egészségvédő életvitel iránt, azonban sokféle nézet kering egy-egy szakmai területet illetően. Az élelmiszer- és táplálkozástudományon belül ezért hasznos a belső összefüggések feltárása, nem elfelejtkezve az újabb eredményekről. Szükségesnek érzek egyfajta nyitottságot a bio- és reformélelmiszerek iránt, bár tudom, ez is megosztó szakmai terület.

Független tudományos munkámat részben az emberek között, részben a szakmai berkeken belül, a kísérleti üzemekben, laboratóriumban vagy a médiában végzem. Az elmúlt években nyolc könyvem jelent meg, szakmai fejlesztéseink és funkcionális termékeink folyamatosan kerülnek a közforgalomba. Hálás vagyok azért, hogy munkám egyben „misszióm” és küldetésem is lehet, és örülök, hogy hazánkban – az irodalmak, előadások és a média révén - milliókhoz sikerült eljuttatni az üzenetet: lehet és érdemes figyelni az egészségünkre, hiszen ne feledjük a mondást: „Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden: semmi.”