Szakértőink

Tóth Gábor

Élelmiszeripari fejlesztőmérnök

Technológusmérnökként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetem főiskolai karán, majd okleveles mérnökként az egyetemi karon. Élelmiszertudományos munkámat mintegy húsz esztendeje végzem, eközben tíz könyvem jelent meg könyvesbolti forgalomban. Tapasztalataim szerint egyre nagyobb a nyitottság az egészségtudatosság iránt hazánkban is.

Nem divatnak tartom az egészséges életvezetést, hanem életre szóló iránynak, útnak, amelyen egyre tovább lehet haladni. Fontos, hogy - amennyire lehet - vegyük kezünkbe magunk is egészségünk kormánykerekét, és nézzünk utána az ismereteknek, kísérletezzünk az új ételekkel, ízekkel. El sem tudom mondani, hány esetet láttam, amikor javulás mutatkozott az egészségi állapotban, csökkentek az emésztési és más problémák, amikor étrendet változtattak, módosítottak hallgatóink, olvasóink, dietetikusi és orvosi segédlet mellett.

Azt is érzem, hogy szükség van a külső segítségre és ez nem szégyen: időnként át kell billenteni a motivációnkat a holtponton, hogy legyen kedvünk, erőnk változtatni. Erre nézve hálás vagyok a SPAR Életmódprogramnak, amely megadhatja ezt a „plusz hőmérsékletet”, mintegy katalizátorként. Örülök, hogy magam is részt vehetek szakemberként ebben a programban, amelyben számos meglepetés, segítő tanács, konkrét megoldás, motiváló gondolat lesz, ráadásul túllép az étrendi vonulaton és a rendszeres sportra is ösztönöz, szintén konkrétumokkal és szakemberekkel.