Szakértőink

Turcsák Katalin

Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

Dietetikus szakon, majd táplálkozástudományi mesterszakon szereztem diplomát a Semmelweis, illetve Corvinus Egyetemen. 10 éve vagyok az MDOSZ vezetőségi tagja, jelenleg a vállalkozói munkacsoport vezetője. Szakterületeim: prevenció, diabetológia, elhízás, sporttáplálkozás, gyermektáplálás. Előadásokat, továbbképzéseket tartok a lakosság és a szakma képviselői számára, továbbá oktatási segédanyagokat írok és rendszeresen jelennek meg cikkeim. Az Életmódprogramban – a táplálkozástudomány legfrissebb ajánlásai alapján – hiteles információkkal segítem a résztvevőket.

Úgy gondolom, hogy a sikeres életmódváltás első lépcsőfoka az elhatározás, és az egyéni felelősség felismerése. Második lépés a reális, megvalósítható célkitűzés, így a menet közben szerzett sikerélmények segítik fenntartani a motivációt. Harmadik a megbízható információk begyűjtése és azok alkalmazása a mindennapokban.

A SPAR 30 napos életmód programjában rengeteg hasznos anyag, valamint gyakorlati tanács (pl. receptek, mozaik étrend, tudástár) található, melyek megkönnyítik az életmódváltást. Nagyon fontos továbbá a támogató környezet, amihez a program kapcsán kialakuló közösség is hozzájárul. Bízom benne, hogy minél többen élnek ezzel a remek lehetőséggel, hiszen az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás egy hosszú távú befektetés vitalitásunk, egészségünk megőrzése érdekében.